Nieuws

ONJK Karate

Open Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2017
Voor jeugd, cadetten, junioren en U21, kata en kumite

Zaterdag 18 november was het de beurt aan Fréderique en Irisa om hun eerste wedstrijd van het seizoen te lopen.

Gelijk een toernooi met naam, Open Nederlandse Jeugd Kampioenschappen.

Het toernooi was voor deze meiden nieuw (het is al geruime tijd geleden dat het voor het laatste georganiseerd werd) en werd gehouden in het mooie Topsportcentrum in Almere.

Met een eerste starttijd om 09.30 kon er 'uitgeslapen' worden.

Rond 07.30 zijn de twee meiden samen met meester Johan en wij als moeders vertrokken naar Almere.

Het was nog rustig in de sporthal bij aankomst dus eerst even koffie en thee terwijl Irisa zich ging omkleden.

Toen was het tijd voor Irisa om te gaan warmlopen, wat in een aparte hal kon.

Inmiddels hadden we een plekje op de enorme tribune uitgezocht met goed zicht Tatami 3 waar Irisa moest lopen.

Om 09.30 stonden de 8 meiden in deze categorie U12 (onder 12 jaar kata) op de mat en werden er nog wat pakken gecheckt alvorens de eerste wedstrijd van start ging.

Irisa liep haar eerste wedstrijd tegen Robin Zwanenburg.

Robin liep de Bassai Dai en Irisa de Heian Godan en deze partij won Irisa glansrijk met 5 vlaggen.

Met de kleine groep was ze snel weer aan de beurt voor haar 2e partij deze keer tegen Jenny Fung.

Jenny liep een heel sterke kata (in een andere stijl) en Irisa redde het met haar Bassai Dai helaas niet (5 vlaggen tegen).

In de strijd om de derde plaats liep Irisa tegen Lena Klerx.

Lena liet een sterke kata zien (in een andere stijl) en Irisa zette daar haar Enpi tegenover (voor het eerst tijdens een wedstrijd).

De uitslag was even goed kijken, maar helaas net 1 vlag tekort voor Irisa voor een derde plaats.

Helaas net naast het brons, maar top gedaan!

Toen was het tijd voor Fréderique om zich klaar te gaan maken voor haar wedstrijd die om 10.55 zou starten.

Voor de warming up gingen ze aan de slag in de andere hal.

Waar Fréderique nog wel bij Irisa in de zaal mocht blijven als extra 'coach', moest Irisa de rode wedstrijd band toch aan meester Johan overdragen omdat ze naar de tribune moest.

Rond 11.00 was Tatami 1 klaar voor de start van de 19 meiden in categorie U14 (onder 14 jaar kata) van Fréderique.

Fréderique was in de 3e wedstrijd al aan de beurt en startte tegen de zeer sterke Jamie-Bo Schaap.

Fréderique liep een hele goede Heian Godan, maar de kata van Jamie-Bo won met 5 vlaggen.

Nu werd het afwachten hoe Jamie-Bo haar volgende wedstrijden zou lopen, want als zij in de finale zou komen dan mocht Fréderique nog herkansen.